Pancegahan pikeun ngabongkar sareng ngarakit alat mékanik farmasi

1-(7)

I. pembongkaran mékanis

Persiapan sateuacan dibongkar

A. daérah damel kedah lega, caang, lemes sareng bersih.

B. Pakakas pembongkaran sapinuhna disiapkeun sareng spésifikasi anu pas.

C. Nyiapkeun stand, ngabagi baskom sareng drum minyak pikeun tujuan anu béda

Prinsip dasar tina pembongkaran mékanis

A. Numutkeun modél sareng data anu aya hubunganana, karakteristik struktural sareng hubungan rakitan modél tiasa jelas dipikaharti, teras cara sareng léngkah dékomposisi sareng pembongkaran tiasa ditangtoskeun.

B. Pilih pakakas sareng alat anu leres. Nalika dékomposisi sesah, terang panyababna heula sareng laksanakeun tindakan anu pas pikeun méréskeun masalah.

C. Nalika ngabubarkeun bagian atanapi rakitan anu parantos ditangtoskeun sareng tandana, pitunjuk sareng tandana kedah diémutan. Upami tandana leungit, tandana kedah ditandaan deui.

D. Dina raraga nyingkahan karusakan atanapi leungitna bagian anu dibongkar, éta kedah disimpen nyalira numutkeun ukuran sareng akurasi bagian-bagian éta, sareng kedah ditempatkeun dina urutan pembongkaran. Bagian anu tepat sareng penting kedah disimpen khusus sareng dijaga.

E. Bolts sareng kacang anu dicabut kedah disimpen deui dina tempatna tanpa mangaruhan perbaikan, supados ulah kaleungitan sareng mempermudah dirakit.

F. Ngabongkar sakumaha diperyogikeun. Pikeun anu henteu ngabubarkeun, aranjeunna tiasa ditetepkeun dina kaayaan anu saé. Tapi kabutuhan pikeun nyabut bagian-bagianna kedah dihapus, henteu pikeun ngahemat kasulitan sareng teu paduli, hasilna kualitas perbaikan moal dijamin.

(1) pikeun sambungan anu sesah dibongkar atanapi bakal ngirangan kualitas konéksi sareng bagian karusakan tina bagéan konéksi saatos dibongkar, pamiceunan kedah dihindari sajauh mungkin, sapertos sambungan kedap, sambungan gangguan, pakuat sareng sambungan las , jsb.

(2) nalika impinging on bagian sareng metoda batting, anu lemes liner atanapi palu atanapi punch dijieunna tina bahan lemes (sapertos tambaga murni) kedah leres padded pikeun nyegah karusakan dina bagéan bagéan.

(3) gaya anu ditangtoskeun kedah diterapkeun nalika dibongkar, sareng perhatosan khusus kedah dibayar pikeun mayungan komponén utama tina karusakan. Pikeun dua bagéan pertandingan, upami perlu ngaruksak bagéan, perlu pikeun ngajaga bagian tina nilai anu langkung saé, kasusah manufaktur atanapi kualitas anu langkung saé.

(4) bagian anu panjangna panjang sareng diaméterna, sapertos poros langsing langsing, sekrup, sareng sajabana, diberesihan, diusap sareng digantung sacara vertikal saatos dicabut. Bagian beurat tiasa didukung ku sababaraha fulcrum pikeun nyingkahan deformasi.

(5) bagian anu dipiceun kedah diberesihan sakedap sareng dilapis ku minyak anti karat. Pikeun bagian anu presisi, tapi ogé kertas minyak dibungkus, pikeun nyegah korosi karat atanapi permukaan tabrakan. Langkung seueur bagian kedah diurut ku bagian, teras disimpen saatos nyirian.

(6) miceun bagian anu leutik sareng gampang leungit, sapertos set sekrup, kacang, washers sareng pin, sareng sajabana, teras pasang di bagian utama sajauh-jauhna saatos dibersihkeun kanggo nyegah karugian. Saatos bagian-bagian dina aci dipiceun, langkung saé saheulaanan dipasang deui deui kana aci dina urutan aslina atanapi tempatna dina senar nganggo kawat waja, anu bakal nyandak genah pisan kana karya majelis kapayunna.     

(7) miceun saluran, cangkir minyak sareng pelumas atanapi minyak pendingin, saluran cai sareng gas sanésna, sadaya jinis bagian hidrolik, saatos diberesihan kedah janten impor sareng segel ékspor, supados ulah lebu sareng kotoran direndem.

(8) nalika ngabongkar bagéan anu diputer, kaayaan kasaimbangan asli moal kaganggu sajauh mungkin.

(9) pikeun aksésoris fase anu gampang kapindahan sareng henteu gaduh alat penempatan atanapi fitur panunjuk arah, éta bakal ditandaan saatos dibongkar supados gampang diidentifikasi nalika dirakit

Ii. Rakitan mékanis

Proses perakitan mékanis mangrupikeun tautan anu penting pikeun nangtoskeun kualitas perbaikan mékanis, janten kedahna:

(1) bagian anu dirakit kedah nyumponan sarat téknis anu parantos ditangtoskeun, sareng bagian anu henteu mumpuni henteu tiasa dirakit. Bagéan ieu kedah lulus pamariksaan anu ketat sateuacan dirakit.

(2) cara cocog anu leres kedah dipilih pikeun nyumponan sarat akurasi anu cocog. Perbaikan mékanis sajumlah ageung padamelan nyaéta mulangkeun katepatan anu cocog tina silih pas, tiasa diadopsi pikeun nyumponan sarat seléksi, perbaikan, pangaturan sareng cara anu sanés. Pangaruh ékspansi termal kedah diperhatoskeun pikeun jurang pas. Pikeun bagian fit diwangun ku bahan anu béda-béda koefisien ékspansi, nalika suhu lingkunganana dina waktos perakitan bénten pisan sareng suhu nalika dioperasikeun, parobihan gap anu disababkeun ku ieu kedah ditimbang.

(3) nganalisis sareng mariksa akurasi tina ranté diménsi perakitan, sareng minuhan sarat akurasi ngalangkungan seleksi sareng panyesuaian.

(4) pikeun nungkulan susunan majelis bagian mesin, prinsipna nyaéta: mimiti di jero teras di luar, mimitina sesah teras gampang, mimiti presisi teras umum.

(5) milih padika perakitan anu cocog sareng alat-alat rakitan sareng alat.

(6) perhatoskeun bagian beberesih sareng pelumasan. Bagian anu dirakit kedah leres-leres dibersihkeun heula, sareng bagian anu ngalih kedah dilapis ku pelumas anu bersih dina permukaan anu gerak.

(7) perhatoskeun sealing dina rakitan pikeun nyegah "tilu kabocoran". Pikeun nganggo struktur panyegelan anu jelas sareng bahan panyegelan, henteu tiasa nganggo gaganti sawenang-wenang. Nengetan kualitas sareng kabersihan permukaan sealing. Nengetan metoda rakitan anjing laut sareng ketang rakitan, pikeun anjing laut statis tiasa nganggo segel panyegelan anu pas.

(8) merhatoskeun sarat pakumpulan alat-alat ngonci sareng sasuai sareng peraturan kaamanan.

Iii. Hal-hal anu peryogi diperhatoskeun dina pamiceunan segel mékanis sareng rakitan

Segel mékanis mangrupikeun salah sahiji cara anu paling épéktip pikeun ngahurungkeun segel awak mékanis, akurasi pamrosésanna nyalira kawilang luhur, khususna dinamika, ring statis, upami metoda pembongkaran henteu cocog atanapi henteu leres, majelis segel mékanis moal ngan ukur gagal pikeun ngahontal tujuan panyegelan, sareng bakal ngarusak komponén panyegelan anu dirakit.

1. Pancegahan nalika bubaran

1) nalika nyoplokkeun segel mékanis, dilarang pisan ngagunakeun palu sareng sekop datar pikeun nyegah ngarusak unsur panyegelan.

2) upami aya segel mékanis dina kadua tungtung pompa, anjeun kedah ati-ati dina prosés ngabongkar pikeun nyegah hiji kaleungitan anu sanés.

3) pikeun segel mékanis anu parantos digarap, upami permukaan panyegelan ngalir nalika kelenjar ngaleungitkeun, bagian rotor sareng stator ring kedah diganti, sareng éta henteu kedah dianggo deui saatos diketetkeun. Kusabab saatos leupas, jalur ngaji aslina tina pasangan gesekan bakal robih, panyegelan permukaan kontak bakal gampang musnah.  

4) upami unsur panyegelan kaiket ku kokotor atanapi kondensat, angkat kondensat sateuacan ngaleupaskeun segel mékanis.

2. Pancegahan nalika dipasang

1) sateuacan dipasang, perlu diperhatoskeun kalayan ati-ati naha jumlah bagian panyegelan perakitan cekap sareng naha komponénna rusak, utamina naha aya cacat sapertos tabrakan, retakan sareng deformasi dina cincin dinamis sareng statis. Upami aya masalah, ngalereskeun atanapi ngagentos suku cadang énggal.

2) parios naha sudut chamfering tina leungeun baju atanapi kelenjar anu pas, sareng upami éta henteu nyumponan sarat, éta kedah dipangkas.

3) sadaya komponén segel mékanis sareng permukaan kontak perakitan na pakait kedah diberesihan ku aséton atanapi alkohol anhidrat sateuacan dipasang. Tetep beresih nalika dipasang, khususna cincin anu bergerak sareng statis sareng elemen panyegelan tambahan kedah bébas tina kotoran sareng lebu. Larapkeun lapisan bersih minyak atanapi minyak turbin kana permukaan cincin anu gerak sareng cicing.

4) kelenjar luhur kedah diperketat saatos gandeng gandeng. Bolts kedah diperhatoskeun pikeun nyegah defleksi bagian kelenjar. Pariksa unggal titik ku pangersa atanapi alat khusus. Kasalahan henteu kedah langkung ageung ti 0,05mm.

5) mariksa clearance anu cocog (sareng concentricity) antara kelenjar sareng diameter luar aci atanapi lengan baju, sareng pastikeun kaseragaman sakitar, sareng parios kasabaran unggal titik ku colokan henteu langkung ti 0.10mm.

6) jumlah komprési spring bakal dilaksanakeun saluyu sareng kaayaanana. Henteu kénging ageung teuing atanapi alit teuing. Kasalahanna nyaéta ± 2.00mm. Teuing leutik bakal nyababkeun tekanan khusus anu teu cekap sareng henteu tiasa maénkeun peran panyegelan, saatos cinyusu dipasang dina korsi cinyusu ngalih fleksibel. Nalika nganggo cinyusu tunggal, perhatoskeun arah rotasi cinyusu. Arah rotasi cinyusu kedah sabalikna tina arah rotasi aci.

7) cincin anu dipindahkeun kedah dijaga fleksibel saatos dipasang. Éta bakal tiasa otomatis bouncing deui saatos mencét ring anu tiasa dialihkeun ka cinyusu.

8) nempatkeun heula cincin panyegelan statik dina tonggong cincin statis, teras lebetkeun kana penutup tungtung sealing. Nengetan panangtayungan bagian ring statis, pikeun mastikeun vertikal bagian ring statik sareng garis tengah tutup tungtung, sareng bagian tukang tina ring statik alur anti-swivel dijajarkeun sareng pin anti-transfer, tapi ngalakukeun moal ngajantenkeun aranjeunna saling kontak.

9) dina prosés pamasangan, henteu pernah diidinan langsung sambel unsur panyegelan ku alat. Nalika perlu sambel, pakakas khusus kedah dianggo pikeun sambel unsur panyegelan upami karusakan.


Waktos Post: Feb-28-2020